Torskfilé i spenat
avatar

Ingredienser
400 till 500gr torskfiléer. Du kan gärna ha mer
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 uppvispat ägg
1 pkt djupfryst spenat
1 msk margarin, eller olja
1 krm salt
½ krm peppar
riven muskotnöt
1 skinnad urkärnat, tärnad tomat. Här kan du lika gärna använda en burk krossade tomater á 400gr
2 msk hackad persilja
½ rivet citronskal
2 hackade hårdkokta ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen.
Blanda ströbröd, salt och peppar.
Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö ströbrödsblandningen över fisken.
Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter.
Värm spenaten i olja, krydda med salt, peppar och muskot.
Lägg spenaten runt fisken och strö över de hackade äggen och tomattärningarna, persiljan och citronskalet över fisken.
Servera med kokt potatis.
( Jag har använt hackad spenat kryddat med salt, peppar och muskot, det blev lika gott, hade ingen hel spenat hemma som det skulle vara.)
Detta är ett mycket enkelt recept och smakar ljuvligt. Servera med ett avkylt vitt vin till. Avsluta måltiden med lite citronfromage.

Anders

Kommentarer inaktiverade.