Lyckat föredrag om Kalthus
avatar

IMAG0539Kulturhuset i  Hörte Hamn fylldes med ett 50-tal intresserade åhörare i går eftermiddag då Marianne Dahlén berättade om Kalthus – samhället som försvann. Det var ett arrangemang av Dybecks byalag och denna gång i samarbete med Hörte Hamnförening. Inledningsvis berättade Marianne en del om Hörte Hamns historia – det man vet. En del är sägner men fynd visar att det säkert bodde folk i närområdet för över 2000 år sedan. Hörte lär också ha varit en hamn under vikingatiden men det är inte bekräftat – forskningen fortsätter….

Det blev en intressant eftermiddag där vi fick följa Kalthus utveckling – skickligt berättat av Marianne Dahlén med bildvisning, mörkläggning, levande ljus och dramatiska ljudeffekter för att få en känsla av sammanhangen.

Bertil Nilsson

IMAG0542Marianne Dahlén (bilden till höger) har gett ut två skrifter om Kalthus ”Kalthus – ett fiskeläge i Östra -Vemmenhögs socken”  och  ”Kalthus – i krigets skugga”

För den som vill läsa mer finns dessa skrifter till försäljning hos Marianne för 50 kr st. Kontakta henne via email  dahlen@bikab.com  Porto tillkommer

Skurups bibliotek och Anderslövs museum har också ”Kalthus – i krigets skugga” till försäljning

 

Kommentarer inaktiverade.