Hörte hamn är belägen vid Skånes sydkust. En hamn som tillhört Dybecks gods och som ägs och förvaltas av hamnföreningen.

Väster om hamnen mynnar Dybecksån ut, och att se öringarna ta sej upp i trappan på hösten är fantastiskt att beskåda. Driften att gå upp och leka på den plats man är född slår allt annat. Kustremsan mellan Hörte och Abbekås är ett hett ställe för öringsfiske. Folk i vadarbyxor syns längs kustremsan, tidig vår som höst.

Förr fiskades det mest ål. Hamnen har tillhört Malmöhus Läns Ålfiskarförening fram till 1969 då den skänktes till hamnföreningen. På senare år har hamnen dominerats av fritidsfiskare. Hamnen är grund och yrkesfiske i hamnen bedrivs ej för närvarande. Intill hamnen låg förr ett rökeri där det röktes prima ål. Detta är ej längre i bruk.

I dag är hamnen ett andningshål i vår stressade vardag. I hamnen kan du ibland träffa på ett par påfåglar om du stannar till. Ror du utanför hamnen en sensommarkväll kan det hända att du får en följeslagare. Med jämna mellanrum, på behörigt avstånd, dyker ibland en säl upp och gör dej sällskap. Ibland solande på stenarna utanför hamnen, ligger den lugnt och stilla och betraktar omgivningen. Fågellivet runt Hörte hamn är rikt och fågelskådare är flitiga gäster i hamnen.

I en av de gamla nätbåtarna tar många en kopp kaffe, och njuter av utsikten och havsluften. Vår ambition är att ha en levande hamn. Välkommen att stanna till närhelst ni har lust.

Vi ses i hamnen!